thinking cliff

Емоциите от живота

Как се справяте с емоциите от живота?
Оказва се, че животът е 50% негативен 50% позитивен.
Нещата, които ни се случват са едните или другите.
Как гледаме на нещата също определя дали нещо е положително или отрицателно.
Никой не е обещавал че живота трябва да бъде лек и без проблеми, а хората се настроили, че това трябва да е така, че нещата трябва да стават без или с минимални усилия.
Точно едно такова вярване кара хората да страдат, че светът не е такъв какъвто искат те да бъде.
Хората подтискат своите емоции някъде вътре в себе си. Brooke Castillo нарича това “буфериране”.
Буферирането се изразява с различни действия, като гледане на много филми, прекарване на много време във Фейсбук. Човекът прави всичко само и само да не мисли за текущата ситуация поради емоциите около нея.
Доста полезно и здравословно, е когато човек си позволи да почувства емоциите (+/-) си. Странното е, че това работи и с умората. Ако си позволиш да се почувстваш уморен малко след това енергията ти се връща.
Чувствайки емоциите човек ги наблюдава и ги обработва и да може да научи защо те са се появили и каква е причината.
Аз си го обяснявам с това, че те са като река, която иска да премине, но ние спираме потока й. Когато човек е уморен може и не му се занимава с тези емоции, но рано или късно трябва да ги изразим/почувстваме.
Под обработка имам предвид човек да си позволи да почувства положителни, негативните емоции и да ги наблюдава безпристрастно, като страничен наблюдател. Страшно е защото човек се страхува да не излезе извън контрол. Brooke Castillo казва най-лошото каквото може да ни се случи е емоция.
Когато човек се научи да остави емоциите да бушуват и ги изчака да се успокоят ще може да управлява себе си/съзнанието си. По този начин ще може да регулира начина, по който реагира с хората около. Няма да е честно и си го изкара на някой случаен човек, на близките си или на който в момента е най-близо.
Във всеки филм при проблеми хората започват да пият. Това не е решение, защото създаваш потенциален друг проблем вместо да решиш текущия.
Спорт (дори и за 15-30мин) е решението на повечето проблеми.
The following two tabs change content below.
Програмист / предприемач. Интересува се от личностно и професионално развитие. Обича да се разхожда, планира, да танцува салса и други танци. Когато си почива създава интернет продукти (предимно базирани на WordPress). https://orbisius.com & https://qSandbox.com

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

© Всички права запазени. 2015 - 2024 | Политика относно бисквитките | Политика за поверителност