Как да намалим времето прекарано във фейсбук

От известно време усетих, че е доста време прекарвам доста време във Facebook.

Ето и видео

 

Ето и аудио версия

 

Това не започна да не ми харесва. Това време мога да ползвам да подобрявам моите продукти или пиша статии, които са ми далеч по-интересни.

В началото не се осъзнавах, но имаше дни в които на ден се събираха 2ч. на ден във Facebook! Мисля, че беше Gary Vaynerchuk, който попита вие създавате ли или консумирате?

Фейсбук добре е направена да ни стимулира любопитството и така ни държи пристрастени и зомбирани. Решенията са няколко: развиване на силна воля и да ползваме външни инструменти, които да ни извадят от това зомбирано състояние.

Попаднах на една безплатна добавка за Google Chrome – StayFocusd [https://chrome.google.com/webstore/detail/stayfocusd/laankejkbhbdhmipfmgcngdelahlfoji], която е супер. Добавиш сайтове, до които искаш да си ограничиш достъпа и също колко време на ден си позволяваш да ги ползваш. Когато изтече това време програма те спира.
В началото е много досадна, докато свикнете, но си струва. Ако много прекалявате със фейсбук, тогава може постепенно да ограничите времето за да не стане като с диетите отслабване и после силно наедряване.

Какво да правите с времето си?

Можете да започнете да се спите, разхождате, да отидете на танци, а ако правите собтвени продути защо не си отворите онлайн магазин (безплатен от Go359)?

 

The following two tabs change content below.
Програмист / предприемач. Интересува се от личностно и професионално развитие. Обича да се разхожда, планира, да танцува салса и други танци. Когато си почива създава интернет продукти (предимно базирани на WordPress). https://orbisius.com & https://qSandbox.com

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

© Всички права запазени. 2015 - 2024 | Политика относно бисквитките | Политика за поверителност