Завиждане

Завиждаш ли?

До сега винаги съм смятал, че това е нещо негативно.

Както винаги нещата могат да се погледнат и от друга гледна точка.

Мел Робинс споделя интересна гледна точка в това кратко видео.

Човек завижда за неща, които наистина желае и иска. Тук няма нищо ново.

Това е сигнал, че желанието е блокирано от: страх, неувереност, несигурност, стрес или друго. Вместо да насочва негативната емоция към света или себе си, да я използва за мотивация и вдъхновение.

Тя съветва човек да отдели време, да задълбае и потърси истинските причини защо иска нещото и да прецени какво точно го/я спира, и след това да се задейства да го постигне.

Много е права за това. 

Една част от хората ще си останат със зависливото чувство или ще потърсят оправдания как и защо няма да успеят да постигнат целта.

…. да всеки сам си преценя, но когато се натрупат доста непостигнати цели едва ли това ще е един пълноценно живян и удовлетворяващ живот.

Другото нещо е, че успехът на един не ограничава шанс за успех на някой друг. Има успехи и възможности за всички. Важно е начина на гледане на света да е по-широк. Успехът на един трябва да се види, като възможност и доказателство че е възможно да се постигне. Още едно видео от Мел Робинс.

През 1954 г. Роджър Банистър (Roger Bannister) успява да изтича 1 миля за под 4 минути. Тогава вярването е било, че не е възможно това да се постигне, а и хората са се страхували да не им експлодира сърцето. След като го постига доста хора след това успяват да подобрят рекорда му.

Автор на използваното основно изображение – Charles Deluvio – @charlesdeluvio – unsplash

The following two tabs change content below.
Програмист / предприемач. Интересува се от личностно и професионално развитие. Обича да се разхожда, планира, да танцува салса и други танци. Когато си почива създава интернет продукти (предимно базирани на WordPress). https://orbisius.com & https://qSandbox.com

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

© Всички права запазени. 2015 - 2024 | Политика относно бисквитките | Политика за поверителност