broken-glass-1165207

Когато бизнесът греши, кой поема отговорността?

Миналата седмица ми се наналожи да ходя в Уникретит два пъти. Оказа се, че дебитната ми картата се е била подновила, но по незнайни причини са я пратили в друг клон. Ако искам тази карта да я доставят в клона, който ми е удобен трябвало да платя 10лв за куриер ?!? Значи банката прави грешка, като не издава дебитна карта в клона от който съм си открил сметката и клиентите трябва да си платят за тази грешка?

Аз реших да откажа картата и да я заявя нова. Аз съм сигурен, че между клоновете имат поща и можеше картата да бъде изпратена.Още нещо защо трябва още допълнително пластмаса да бъде използвана и да се ангажират хора да правят още една карта ненужно?

На следващия ден трябваше да отида да си сменя паролата за онлайн банкирането. Явно служителката беше нова и се очуди какво искам от нея. И заяви, че съм можел да си сменя паролата. Опитах и не стана. Даже си позволи да ме изкритикува, че не съм си помнел паролата и разправяше, че съм щял да стигна до някакъв си лимит … и аз й викам … ами ще сменя банката.Тотално е спрямо всички добри праткики да се критикува клиента.
Аз вярно, сменях си паролата няколко пъти през последните 2-3 месеца, но явно съм си избирал много здрави пароли, които не съм ги запомнил, което си е много добре.Гледам и да не ги записвам пароли, поради по-голяма сигурност.

Аз писах на банката по имейл за да съобщя за първия случай и там ме подканиха да съм заявил официално оплакване в клон и то на живо.
Защо да трябва да си отделя от ценното време и да ходя да им съобщавам за нередности в тяхната система? В кой век живеем? Защо не ценят времето на хората.Толкова е ценно бизнесът да може да научи за грешки в тяхната система.

Преди време (около 6-7месеца) си взех машинка за подстригване Philips, но се оказа дефектна. Работеше за около 1-2 минути и спираше да работи.Писах на поддръжката им и те ме упътиха до сервиз, който може да ми помогне. Замениха ми я с нова, като междувременно ми писаха имейли и ми се обаждаха по телефона.Това си е пример за хубаво обслужване.

The following two tabs change content below.
Програмист / предприемач. Интересува се от личностно и професионално развитие. Обича да се разхожда, планира, да танцува салса и други танци. Когато си почива създава интернет продукти (предимно базирани на WordPress). https://orbisius.com & https://qSandbox.com

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

© Всички права запазени. 2015 - 2024 | Политика относно бисквитките | Политика за поверителност