freeimages: sunflowers-1473965

Как започва деня ти?

Бидейки предприемач аз си поставям много и амбициозни цели. Обикновено работният ми ден започваше веднага щом отворя очи. Веднага започвах да мисля за нещата, които трябва да свърша и то за всичките неща едновременно!

Ето и видео към статията:

Това изобщо не е добре и е сигнал за неменажиран ум.
Това е един добър стресиращ начин да започнеш своя ден.

Има много ползи от планирането на задачите от вечерта, но това трябва да се направи няколко часа преди лягане, защото съм си губел съня, когато списъкът е дълъг и съм се чудел, кога ще смогна да се справя със задачите.

Отскоро започнах да прилагам техники MindFullness и Благодарност веднага след като отворя очи.

MindFullness

На български може да се преведе като осъзнаване на момента. По време на медитация си насочвам вниманието към дишането. Вдишване и издишване само това. Без да анализирам. Вниманието задължително ще се опита да отклони в някаква случайна посока. Аз се стремя да го връщам към дишането без да се ядосвам. С всеки ден вниманието ми става все “по-послушно”.

Благодарност

Започнах да търся все повече неща, за които да съм благодарен: за здравето, за нещата, които съм постигнал, за усилията, които влагам в бъдещи и рискови проекти, за желанието ми да се развивам постоянно и да научавам нови неща.

В резултат на тези промени стресът ми намаля значително и смятам, че това е начинът човек да си балансира амбицията с моменти на радване, отпразнуване и оценяване на постигнатите цели.

Как започваш ти твоя ден?

 

The following two tabs change content below.
Програмист / предприемач. Интересува се от личностно и професионално развитие. Обича да се разхожда, планира, да танцува салса и други танци. Когато си почива създава интернет продукти (предимно базирани на WordPress). https://orbisius.com & https://qSandbox.com

2 thoughts on “Как започва деня ти?”

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

© Всички права запазени. 2015 - 2024 | Политика относно бисквитките | Политика за поверителност