Бъди тук и сега

Всички се чувстваме дърпани в различни посоки да правим повече, да постигаме повече и израстваме. Измъчени сме от постоянното притеснение, че сме на грешното място или правим нещо грешно.

Това чувство се проявява в много форми, като: вина, тревожност, завист, страх, несигурност. Другата страна на монетата е да бъдеш доволен, щастлив или благодарен. Да си в сегашния момент.

Марк Аврелий е знаел това, точно за това той споменава „настоящето““ много пъти в своите Медитации. Той казва, не се тревожете за миналото, не се притеснявайте за бъдещето, прегърнете това, което е пред вас в момента. Бъди тук и сега.

Постоянно трябва да си напомняме това. Нашето време и внимание изтича пред устройствата и екраните пред нас, а след това се чудим защо времето лети или правим елементарни грешки, които трябва да оправяме после.

Спри се.

Прави това, което правиш в момента – миеш чиниите, заседнал си в задръстване, пред лекарския кабинет или работиш над нещо. Бъди тук и сега. Това е мястото, където трябва да си. В момента няма нищо друго.

Адаптирано от This is Where You’re Supposed To Be от Daily Stoic

The following two tabs change content below.
Програмист / предприемач. Интересува се от личностно и професионално развитие. Обича да се разхожда, планира, да танцува салса и други танци. Когато си почива създава интернет продукти (предимно базирани на WordPress). https://orbisius.com & https://qSandbox.com

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

© Всички права запазени. 2015 - 2024 | Политика относно бисквитките | Политика за поверителност