Нещата могат ли станат ли или не? Има ли начин или няма?

Следната публикация ме вдъхнови да направя този епизод.

Milen Ivanov, директор на Founder Institute [ https://fi.co/ ] и основател на други бизнеси.
Milen Ivanov

https://www.facebook.com/milen.barovski/posts/10158822714578506

“Все повече се убеждавам, че основните предимства, които един стартап има пред големите установени корпорации в борбата за създаване на иновация и превръщането и в бизнес са “скорост” и “гъвкавост”. А те от своя страна са захранвани от енергията на мотивацията на предприемачите и тяхната отдаденост. Основен индикатор за потенциален неуспех е продължителността на фазата от момента на “идеята” и “изкарването на първоначална версия на продукт/MVP” , който може да бъде тестван от реални клиенти. Основната причина за това е, че междувремено предприемачът се занимава с нещо друго (напр. платена работа или ходене по стартап събития) и прекарва значително време във формулирането на извинения защо другите са му виновни. За различните сектори приемливата фаза на умуване/протакване е с различна продължителност. Има и изключения. Имате ли примери за такива в България – тоест предприемач прекарва 3-5 г . на фаза идея и после успява като изгражда бизнес, който е конкурентен на големите компании?”

 

 

P.S. Изглежда, че приема на Founder Institute тази година ще бъде виртуален и се казва Balkans Virtual 2020.

Програмата е много добра и човек се среща с други предприемачи и може да получи добра обратна връзка за своя бизнес.

Аз не успях да изкарам програмата до край, но дори и за няколко месеца се запознах с много амбициозни хора и идеите ми претърпяха доста промени.

Краен срок: 18 Октомви, 2020. 

 

The following two tabs change content below.
Програмист / предприемач. Интересува се от личностно и професионално развитие. Обича да се разхожда, планира, да танцува салса и други танци. Когато си почива създава интернет продукти (предимно базирани на WordPress). https://orbisius.com & https://qSandbox.com

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

© Всички права запазени. 2015 - 2024 | Политика относно бисквитките | Политика за поверителност